Etäkoulu

Tänä lukuvuonna suuri osa opetuksesta on ollut etänä. Osan ajasta koko lukio on ollut etänä ja osan ajasta ykköset ja kakkoset ovat vuorotelleet etäopetuksessa. Etäopetus on pääosin koostunut Google Meet -kokouksista isommissa ja pienemmissä ryhmissä. Viime keväästä etäopetus on kehittynyt huikeasti ja opettajat ovat kehittäneet ties minkälaisia uusia tapoja tehdä etätunneista hauskempia, kiitos siitä heille! Kaikesta huolimatta etäkoulusta jää puuttumaan jotain todella tärkeää: kontakti ihmisten kanssa. Suurella osalla tunneista vain opettajalla on kamera päällä eikä täten omaan ryhmään pääse tutustumaan. Pienryhmissä vastassa ovat vain mustat näytöt ja usein myös keskustelu on hiljaista: kukapa lähes tuntemattomille ihmisille haluaisi jutella.

11.2. alkoi meillä kakkosilla jälleen etäkoulujakso. Viime kevään etäilystä viisastuneena halusimme elävöittää etäaikaamme jollain tavalla. Törmäsimme netissä videoon ihmisistä etäkoulussa Amerikassa, jotka kamerat päällä tekivät erilaisia haasteita oppitunnin aikana. Siitä saimme idean: sovimme, että pidämme koko ensi jakson kamerat päällä kursseilla, joilla olimme yhdessä. Halusimme myös kokeilla videoiden haasteita tuntien aikana, ja eräällä tunnilla esimerkiksi pelasimme Guess the Pehmolelu -peliä. Kokeilimme myös sekä Tompan fysiikantunnilla että Mikan matikantunnilla juomapeliä: joimme aina, kun opettajat sanoivat tiettyjä sanoja, kun jollain oli teknisiä ongelmia ja kun Tomppa mainitsi kemian.

Haasteiden lisäksi keksimme, että jokaiselle päivälle voisi olla oma pukeutumisteema. Pukeutumisteemoja kertyi parin kuukauden aikana vaikka mitä: oli fanipaitapäivää, lumikki ja kolme kääpiötä -päivää, copycat-päivää ja monia muita! Etäteemapäivät piristivät omaa arkeamme, mutta saimme myös opettajilta paljon positiivista palautetta ja hauskoja reaktioita.

“Iso asia, että uskalsitte pitää kameroita päällä! Se loi rentoa ja leikkimielistä tunnelmaa koko ryhmään ja hyödytti vuorovaikutusta, joka usein etäopetuksesta puuttuu! Ihan parasta!”
⦁ Kaisa Vaaherkumpu

Vaikka etäkoulusta on etäteemapäivien myötä löytynyt uusia hauskoja puolia, on ihanaa palata myös takaisin koululle kontaktiopetukseen! Etäkoulusta jää kuitenkin hyviä muistoja talteen.

Elisa, Aini, Linda ja Milla 19A

Etäkoulu