Lukion opiskelijakunta

Opiskelijakunnan hallitus 2019–2020

Opiskelijakunta valitsee vuosittain keskuudestaan hallituksen, joka toimii lukiolaisten äänitorvena ja vaikuttamisväylänä koulussa. Uusi hallitus muodostettiin syyskuussa pidetyn vuosikokouksen jälkeen ja mukaan saatiin jo kokeneempien hallituslaisten lisäksi runsaasti uusia edustajia 1. vuosiluokan opiskelijoista. Päättyneenä lukuvuonna hallitukseen kuuluivat Aarni Ala-Ruona, Brima Freeman, Elisa Heikkilä, Suvi Heinänen, Sini Hyvärinen, Jaana Jokelainen, Siiri Kannela, Ukko Kaukua, Sonja Laine, Linda Liljavirta, Siiri-Sofia Luukkonen, Maria Nieminen, Aino-Elina Paananen, Pyry Puronaho, Monica Ratinen (pj.), Ilari Ristikankare, Aini Ruuskanen, Iida Savolainen, Minttu Tikkanen ja Lotta Vehkakoski. Ohjaavana opettajana toimi Marjo Sassali.

Opiskelijakunnan hallitus on ensisijaisesti lukiolaisten asialla. Yhteistyö yläkoulun oppilaskunnan hallituksen kanssa on kuitenkin myös aktiivista ja muun muassa SPR:n Nälkäpäiväkeräys toteutettiin yhdessä. Lukuvuoden aikana kehitettiin myös koko koulun oppilaskuntien välistä yhteistyötä, kun alakoulun, yläkoulun ja lukion oppilaskuntien hallitusten ydinryhmät kokoontuivat kaksi kertaa tutustumaan toisiinsa ja kertomaan omasta toiminnastaan. Tavoitteena on pitää yhteisiä tapaamisia jatkossakin ja suunnitella yhteistä toimintaa norssilaisten asian edistämiseksi. Harjoittelukoulujen oppilaskuntapäivät Raumalla jouduttiin valitettavasti keväällä perumaan poikkeusolojen vuoksi.

Opiskelijakunnan hallitus pyrkii projekteillaan ja hankinnoillaan edistämään yhteishenkeä ja kouluviihtyvyyttä sekä helpottamaan erityisesti lukiolaisten arkea. Opiskelijakunnan hallitus piti ilmaisen aamupuuron tarjoamista lukiolaisten hyvinvoinnin kannalta merkittävänä uudistuksena ja pyrkii omalta osaltaan saamaan sille jatkoa. Lukuvuoden aikana opiskelijakunnan hallitus ideoi uusia tapoja kehittää lukiolaisten vaikutusmahdollisuuksia. Instagram-sivustoa uudistettiin ja kysymyksiä ja aloitteita voi antaa nykyään myös sitä kautta. Opiskelijakunnan hallitus otti myös kantaa koulun tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmaluonnokseen. Opiskelijakunnan kommenttien pohjalta luonnokseen lisättiin muun muassa linkkejä yhteyshenkilöihin, joiden puoleen opiskelija voi hankalissa tilanteissa kääntyä.

Hallituksen jäsenet ovat aktiivisia lukiolaisia, jotka ottavat rohkeasti vastuuta ja ovat valmiita oppimaan uusia asioita. Opiskelijakunnalla on edustajat koulun johtokunnassa, opiskeluhuoltoryhmässä ja ruokalatoimikunnassa. Hallituksen puheenjohtaja Monica Ratinen osallistui lukuvuoden aikana Norssin edustajana EduFutura-kehittämistyöhön. Jyväskylän nuorisovaltuustossa Norssin lukiota edusti hallituksen jäsen Maria Nieminen.

Opiskelijakunta järjesti tänäkin vuonna monenlaista toimintaa. Halloweenina opiskelijoita kannustettiin pukeutumaan teeman mukaisesti kammottaviin asuihin, joista paras palkittiin. Joulukuussa järjestettiin perinteiseen tapaan lukion ja yläkoulun oppilaskuntien yhteistyönä tanssiaiset upeasti jouluvaloilla koristellussa salissa. Monipuolinen ohjelma, juontajat ja DJ takasivat norssilaisille viihdyttävän illan lukukauden päätteeksi. Suklaapusujen jakaminen ystävänpäivänä oli jälleen menestys ja toi iloa koulun väelle. Koronaepidemian vuoksi lukiolaisten oman kevättapahtuman suunnittelu keskeytettiin, mutta ideat laitettiin talteen seuraavaa vuotta varten. Opiskelijakunnan päämaja, Kotkankolo, sai vuoden aikana uutta ilmettä seinien maalauksen myötä, mutta viimeinen silaus tehdään, kun palataan taas takaisin kouluun!

Lukion ykkösten kuoro harjoittelemassa perinteiseen itsenäisyysjuhlan esitykseen. Kuoroa johtaa musiikin harjoittelija Lassi Takala.