Työhyvinvointia treenaamalla, tanssimalla ja työtovereita tapaamalla

Normaalikoulun tyhy-ryhmä koordinoi henkilökunnan työhyvinvointitoimintaa. Tämän lukuvuoden aikana tyhy-liikuntaa, virkistystoimintaa ja muita henkilökunnan yhteisiä tapahtumia järjestettiin koronapandemian asettamien rajoitteiden vuoksi harmillisesti aiempia vuosia vähemmän. Pääasiassa syyslukukaudella pystyttiin organisoimaan jotakin toimintaa, jossa otettiin huomioon voimassa olevat turvallisuusohjeet.

Syyslukukaudella tyhy-treenit Inka Hyttisen ja Salli Mattilan vetämänä kokoontui maanantaisin. Treenejä pidettiin paljon ulkona. Sateiden alkaessa ja ilman kylmetessä päästiin myös liikuntasaliin pumppailemaan ja vetämään erilaisia intervalli- ja kiertoharjoituksia. Sari Oksasen vetämät Tyhy-tanssit ehtivät nekin toteutua muutaman kerran syyslukukaudella alakoulun salissa. Mukaansatempaavat lattarirytmit ja iloinen Sari olivat monen torstain piristys. Uutena toimintana kokoontui käsityökerho yläkoulun käsityön luokassa tiistaisin Tiia Hintsan vetämänä. Kerhossa valmistui muun muassa makramea, villapaitoja, kasvomaskeja ja upeita kransseja. Syksyllä elvytettiin myös vanha TYHY-perinne: sieniretki. Pieni mutta reipas henkilökunnan iskuryhmä teki retken Jyväskylän lähimaastoon ja sai saaliiksi sangoittain suppilovahveroita ja virkistyneen kehon ja mielen. Erityiskiitos tästä kuuluu norssin sieni-guruille Utelle ja Jonskalle!

Henkilökunnan jäsenillä oli mahdollisuus osallistua Firstbeat-hyvinvointianalyyseihin, joiden avulla osallistujat saivat tietoa esimerkiksi omasta stressistä, palautumisesta, unen laadusta sekä liikunnan terveysvaikutuksista. Pieniä arjen hyvinvointia lisääviä huomiointeja ja päivän piristyksiä oli lukuvuoden aikana esimerkiksi, kun nautimme yhteisistä tarjoiluista ja henkilökunnan jäsenten pienistä tempauksista. Eläkekahvitilaisuuksiin panostettiin myös kuluneen lukuvuoden aikana vähän tavallista enemmän, koska ne olivat harvoja yhteisiä hetkiä. Odotetut henkilökunnan pikkujoulut sen sijaan jäivät tänä vuonna väliin kokoontumisrajoitusten vuoksi. Odotamme innolla, kunnes taas pääsemme kokoontumaan isolla porukalla yhteisen harrastustoiminnan ja juhlan merkeissä.

Tyhy-ryhmään 2020–2021 kuuluivat seuraavat henkilökunnan jäsenet. Yläkoulu: Sanna Ratilainen, Inka Hyttinen, Marika Paavilainen, Tero Hirvi, Luvi Viertola, Iiris Tanner. Alakoulu: Mikko Lindeman, Anna Laukkarinen, Maisa Kolehmainen.